diumenge, 17 de maig del 2009

el Discóbol de Mirón!


Per a mi esta imatge es la mes representativa del viatge, ja que una per les coses de les cuals vaig voler vindre va ser per aixo. en el primer instant en que la vaig vore em va pareixer com una estatua normal com les altres, pero en tota la explicacio que ens va fer la guia em va agradar mes.


El Discòbol representa el instant abans de que el atleta llançe el disc.Mirón representa el cos en el moment de la seua máxima tensió; eixe esforç no es refleja en la cara que mostra sols una concentració. La torsió del cos, al mateix temps es armoniosa i delicada. tot el cos esta tumbat cap a davant, per a produir amb el balanseig posterior el impuls necesari per a poder llançar el disc.Capta la naturalessa del moviment com si es tratara de una foto. La perfecta descripció de la musculatura revela un coneixement exhaustiu de la anatomía masculina, mentres la cara es inexpresiva i relajada, i no revela el esforç del llançament.


Finalment, per a acabar sols vullc dir que tot i que he fet el treball del Discóbol tambe dins de lucentum el foro romano m'ha pareiscut una de les coses mes interesants del viatge.


1 comentari:

Santi ha dit...

Potser en Setembre hi tornem. Li demanarem al guia ens parle una mica més del fòrum, val?
Ja he vist que has resolt un parell d'errors de l'enigma "Veritas". Molt bé, només et resta una paraula!