dilluns, 5 d’octubre del 2009

Visita al Marq


Tot i que ja havíem anat, dijous tingué lloc la nostra desitjada visita al Museu d'Alacant (Marq).
En primer lloc, he de dir que els alumnes de 2n de Batxiller vam haver de fer un gran sacrifici anant-hi, ja que molts de nosaltres no podem permetre'ns perdre tantes classes en un sol dia.
No obstant això, la visità resultà força interessant i fins i tot varem poder comentar diverses escultures amb els nostres coneixements d'història de l'art, la qual cosa espere que es veja reflectida en aquesta assignatura a classe.
Una vegada al museu, ens endinsarem al fascinant i desconegut món dels nostres avantpassats, des de la prehistòria fins a l'art grec.
Tanmateix, m'agradaria parlar de l'exposició grega anomenada"La bellesa del cos, art i pensament en l'antiga Grècia".
En l'art grec trobem tres períodes que marquen l'evolució de l'home. En arribar al període arcaic vam veure petites figues amb trets egipcis, amb poca expressivitat al rostre i una rigidesa i falta de moviment importants.
A continuació, varem accedir al període clàssic, malgrat que les escultures continuaven sense expressivitat al rostre, estes ja comptaven amb un moviment al cos, moltes vegades amb la fabulosa "corva praxíteliana". També es pot apreciar la perfecció i proporció al cos, acompanyades d'una certa frontalitat.
En aquest període destaca el Discòbol de Miró, amb el qual es vam quedar anonadats, ja que a més a més de la bellesa corporal, aquest té dos aspectes significatius, una part amb molta tensió i una altra més relaxada, açò li aporta un equilibri molt important i inclús filosòfic.
Com a informació addicional, ens digueren que es tractava d'una còpia romana de marbre, ja que l'original grec s'havia perdut.
D'altra banda i pel que fa a l'art hel·lenístic, vam veure grans figures de pedra amb molt de moviment i una gran expressió que transmetien odi, passió, i desesperació.
En aquest moment, es perd l'equilibri en contraposició als dos períodes anteriors.
Personalment, aquest període fou el que més m'agradà, ja que transmetia molts sentiments i emocions.
Per acabar, i per relaxar-nos una mica, els encarregats del Marq ens varen fer uns tallers per posar a prova els nostres coneixements.


Espere que el British Museum ens torne a deleitar amb una de les seves meravelloses obres d'art, quan el Discòbol abandone el Marq.