dimarts, 21 de gener del 2014

Cenicienta Troyana.

Justificació del titol del relat: Pense que es diu "Cenicienta Troyana" pel simple fet de que ella treballa i ho fa tot a sa casa,com al compte popular que tots coneixem de Cenicienta. Però aquesta no te petits ratolins com a amics,que l'ajuden a allunyar-se de la seua mala vida,si no que gaudeix de la companyia dels llibres,especialment de la Iliada,entre les seues mans.

L'Iliada: La Ilíada (en grec antic  Ἰλιάς: Iliás; en grec modern Ιλιάδα : Iliáda) és una epopeia grega i el poema més antic escrit de la literatura occidental. S'atribuïx tradicionalment a Homero.consta de 15.693 versos (dividits pels editors, ja en l'antiguitat, en 24 cantells o rapsòdies) i la seua trama radica en la còlera d'Aquil·les (μῆνις, mênis) . Narra els esdeveniments ocorreguts durant 51 dies en el desé i últim any de la guerra de Troia. El títol de l'obra deriva del nom grec de Troia, Ilión. 
  


Valoració de la narració: M'ha agradat ja que sugereix mitjançant una bona estructura literària l'esperit de superació,els "flash back",records i com el poder d'un llibre,et pot salvar d'un infern.

Es podria identificar algú amb la protagonista?  Jo crec,que qualsevol adolescent o persona que hi tinga una situació familiar semblant pot sentir-se identificada,llegir l'historia i aprendre amb ella,ja que podria ajudar a superar el dia a dia a qui ho necessite,aprendre amb les paraules,sentir-se un heroi quan els demés només el vesgem com un objecte amb mans i peus que fa les feines dures de casa.

Que representa per a ella la literatura? Per a ella,la literatura representa una mena d'aïllar-se del mon en el que viu,i estar al dintre del seu propi on pot ser qui vullga i com vullga,ja que ningú li dirà si te que fer açó o alló,només te que viure i ser feliç alli on es troba quan llegeix,aprendre i quan tinga que tornar a la realitat,afrontar els problemes.

Per què creus que li emociona tant l'Iliada?  Pense que l'Iliada la fa més forta a ella mateixa,ja que li fa front als problemes com si del mateix Aquiles es tractara. Pot ser,es senca identificada amb l'història ja que es tracta amb la cólera d'Aquiles mentre narra els aconteixements que ocorren durants els dies décim i últim any de la guerra de Troya,on pot ser ella també es senca lluitadora,als seus dies,als que poden ser,els seus últims...

Resum de cada fase del relat:
1ª fase. Experiéncies a casa. Explica com es sent a casa,el que pateix per no tindre una bona situació i estar a càrrec dels seus pares i germana amb problemes de salut per a afrontar la vida diària,de com ella mateixa,sense ajuda de ningú te que fer totes les tasques.

2ª fase La familia,el germà i la violaciò. Els germans la maltracten i fan d'ella el que volen,entre altres cosses,el matjor la viola i la tenen com un objecte més que com una persona,ja que només creuen que serveix per a fer faena.

Final de l'historia: El relat deixa un final obert,en el que intenta explicar mitjançant el final de l'iliada,també el seu final,de com acaba,d'on es troba mirant-nos desde dalt i de fer que ens donem compte de que ella comptant la seua història ens ha donat a coneixer moltes cosses,ens ha demostrat el poder de les paraules,que el voldre fa el poder i sobretot un bon esperit de supervivencia i només per aixo devem de recordar-la.